«

»

Apr
09

Vinyl vloerbedekking!

Vinyl (of kunststof) wordt meer en meer toegepast in de woningbouw, denk eens aan deuren en kozijnen maar ook aan leidingen en complete verwarmingssystemen. PVC gaat langer mee dan de meeste natuurproducten en is volledig recyclebaar.

Eenvoudig te onderhouden Vinyl vloer:

Vinyl vloeren zijn voor het eerst toegepast in ziekenhuizen waar hygiëne zeer belangrijk is. PVC laat zich simpel schoonhouden en bacteriën voelen zich er niet op thuis. De eerste Vinyl vloeren waren verkrijgbaar op rollen in banen van 2 meter breed. Trendsetters waren Tarkett en later Forbo met de colorvinyl en sure step. In de sure step zit ijzer verwerkt waardoor het toch al sterke Vinyl nog net iets sterker werd. Vinyl vloeren kunnen ook uitgevoerd worden met sanitaire plint c.q. holle hoek uitvoering.

Een Vinyl vloer leggen:

Een Vinyl vloer kunt u niet zelf installeren, egaliseren is een must en iedere oneffenheid vindt u terug in uw vloer. Eén korreltje zand in uw lijm en dat korreltje gaat u na verloop van tijd zien. Een goedkope Vinyl vloer heeft een kwalitatief mindere toplaag dan een duurdere. Dat uit zich in slijtage, scheuren, vegen die er niet uit gaan, etc.

Vakman – Vakkennis – ervaring:

Een Vinyl vloer vereist een geëgaliseerde ondervloer van min 2 mm dikte. Bij diverse bouwmarkten verkopen ze egaline maar egaliseren is iets wat u absoluut niet zelf kan, bovendien moet de vloer daarna geschuurd worden en een schuurmachine kost ongeveer 1000 euro. Als u voor Vinyl kiest laat het dan aan de vakman over om de vloer te installeren, uw garantie is mede afhankelijk van de installatie.

Vinyl vloeren hebben verschillende voordelen:

* Hoge slijtvastheid
* Zeer duurzaam
* ESD normering, geschikt voor bijvoorbeeld operatiekamers
* Sanitaire plintuitvoering c.q. holle hoek mogelijk

Meer informatie over Vinyl vloeren, linoleum, marmoleum? www.depvcvloerenspecialist.nl